Language
Sybimar kiertovesilaitos

Vesiviljelylaitokset

Kalan kysyntä kasvaa ympäri maailmaa, etenkin laadukkaiden ja arvokkaiden kalojen osalta. Meret ja järvet ovat ylikalastettuja ja saastuneita. Vanhanaikaiset lammet eivät ole ratkaisu haasteeseen. Luonnonolosuhteissa kalanviljely rehevöittää ja saastuttaa, ja satoa päästään korjaamaan harvoin, mahdollisesti vain kerran vuodessa.

Myös lait ja määräykset kovenevat. Kiertovesilaitos (Recirculation Aquaculture Systems, RAS) on vastaus haasteeseen. Vesiviljelyssä kuivalla maalla kiertovesilaitoksessa tuotanto on eristetty ympäröivästä luonnosta. Myöskään luonnossa esiintyvät loiset, virukset ja bakteerit eivät uhkaa kasvatusta. Toisin kuin luonnon olosuhteissa, kiertovesilaitoksessa on optimoidut ja turvalliset edellytykset kasvattaa kalaa ja saada satoa ympäri vuoden, joka mahdollistaa jatkuvan kassavirran. Tuotteiden kotimaisuus ja haluttaessa luomulaatuisuus mahdollistavat myös korkeamman hinnan tuottajalle. Yhdistämällä kalanviljelyn kasvihuonetuotantoon saadaan parempi tulos koska tuotannot tukevat toisiaan.

Sybimar toimittaa täysin uusia kiertovesiteknologiaan perustuvia vesiviljelylaitoksia tai tehostaa asiakkaan nykyisten laitosten toimintaa osaratkaisuilla.